Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

No i nie wytrzymał i znowu wypuścił jakieś plumkanie...

Tagi:
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Rodzina chyba z 8+ już, to pewno trzeba czasem się szarpnąć i odkurzyć laptopa ;)
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Pewnie golonki się najadł i mu się pogorszyło... ;)
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Z plumkania raczej hajsów mało. Nagrałby coś w stylu Belus, to wincy by zarobił. A tak z 800 plus żyje.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Roboty pewnie też odpowiednio mniej.
Lis
Moderator globalny

Lis

Plumkanie na Daudi Baldrs i Hlidskjalf było zajebiste. Te powięzienne już nie.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Lis pisze: 2 lata temu Plumkanie na Daudi Baldrs i Hlidskjalf było zajebiste. Te powięzienne już nie.
To pierwsze plumkanie po Umskiptar, jest jeszcze klimatyczne. Potem, jakieś melorecytacje i zaśpiewy na tle klawiszowych zagrywek, średnio już brzmią. Varg chyba już wypalił się jako artysta. Umskiptar mógł być godnym zamknięciem dyskografii Burzum, ale Krzyś chyba nadal ma potrzebę tworzenia, choć nie bardzo wie, co chce przekazać. Trochę wybitnych rzeczy jednak stworzył.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
Derelict
Tormentor

Derelict

Lis pisze: 2 lata temu Plumkanie na Daudi Baldrs i Hlidskjalf było zajebiste. Te powięzienne już nie.
Szkoda, że wyszedł.
"Jeżeli black metalowcy są ludźmi, to karaluchy również nimi są"
Awatar użytkownika
TheAbhorrent
Tormentor

TheAbhorrent

Derelict pisze: 2 lata temu
Szkoda, że wyszedł.
Belus to tak dobra płyta, że jednak dobrze się stało. Zajebiste jest też to, że słychać tam rozwinięcie pomysłów z ambientowych nagrań.
Obrazek
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Plumkanie Burzum nigdy nie jest dobre, jednakże ten nowy numer ma pewien potencjał. Gdyby Varg jeszcze nad nim posiedział, dodał troszeczkę tu i tam, po eksperymentował z efektami, to może...

Wydaje mi się też że odkrył neofolk / ponownie odkrył neo-folk. Ten lepszy.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

pit pisze: 2 lata temu Plumkanie Burzum nigdy nie jest dobre
Tylko zajebiste!
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Wektor jest dobry. Spróbuj przeciwny zwrot.
Awatar użytkownika
mork
Tormentor

mork

A jednak: nowy numer od Burzom. Na ile nowy to kto go tam wie. Thuelan Mysteries to właściwie zbiór ambientowego plumkania którego nazbierało się przez lata ale w jesienne wieczory słucha mi się tego idealnie.
It is time after miracles
and I am its prophet
I have not come to cure
but to bear witness decease
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Jakiś nowy materiał w stylu "Belus" i "Fallen" mi się marzy. Od biedy mógłby być nawet bardziej transowy i senny jak "Umskiptar" i też by było spoko. Zamiast tego tylko ciągle te plimkiplumki...
Lis
Moderator globalny

Lis

Obrazek

Varg wyłysiał, osiwiał ale jurny, mógłby jaki black metal zrobić.
HUMAN
Tormentor

HUMAN

up. no właśnie mogby nagrać blackowy album .
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Black metal to nie muza dla takiego family mana, jak dzisiejszy Krystian. To, co teraz nagrywa pewnie mu służy jako podkład do czytania dzieciom bajek na dobranoc.
Awatar użytkownika
VVendigo

VVendigo

zdziwiłbyś się
Awatar użytkownika
Sierra
Master Of Reality

Sierra

Lis pisze: 2 lata temu Obrazek

Varg wyłysiał, osiwiał ale jurny, mógłby jaki black metal zrobić.
A to nie jest jakieś starsze zdjęcie?
A w ogóle Krzychu wyłapał bana na You Tube, jego połowica nagrała filmik, w którym się żali. A już obstawiałam, że znudziła mu się zabawa w dużą rodzinę i zatęsknił za ciszą i spokojem.
cokolwiek, gdziekolwiek, kiedykolwiek
Lis
Moderator globalny

Lis

Sierra pisze: 2 lata temu A w ogóle Krzychu wyłapał bana na You Tube.
Szkoda, fajne były te jego filmiki jak jeździ Jeepem i udaje karate. Ciekawe czy ciągle uważa się za potomka Quislinga czy już mu przeszło, o ufo też zdaje się coś było, ale to może przez marvelowskiego Thora.
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Thulean Perspective miał swój urok i wywoływał uśmiech na twarzy. Nawet jeśli sporo Vargowych teorii z rzeczywistością miało niewiele wspólnego (choćby ta jego samowystarczalność z uprawiania ziemi...) to kilka odcinków było bardzo ciekawych - np tam gdzie polazł do garażu i pokazywał swoją starą gitarę czy innym razem mówił o inspiracjach w młodości rzucając tytułami.
Kilka odcinków zostało na jakiś bm kanale - widzę, że jest m.in. ten na temat sklepu i Fenriza ["funny and charming":)], który łoił w nim czasem piwko przy muzie.
There's something growing in the trees__Through time war prevails_____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
________Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
____Face the consequence alone
____With honour - valour - pride
Awatar użytkownika
Sierra
Master Of Reality

Sierra

Lis pisze: 2 lata temu
Sierra pisze: 2 lata temu A w ogóle Krzychu wyłapał bana na You Tube.
Szkoda, fajne były te jego filmiki jak jeździ Jeepem i udaje karate. Ciekawe czy ciągle uważa się za potomka Quislinga czy już mu przeszło, o ufo też zdaje się coś było, ale to może przez marvelowskiego Thora.
On jeździł Ładą Nivą, uważał że kapitalistyczna motoryzacja ssie po same kule, a radziecka myśl techniczna tojeto.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Podobno kanał skasowano na życzenie samego Jeremy'ego Clarksona, który zobaczywszy Vargowy test porównawczy Łady Nivy i Uaza 469 przeraził się, że wkrótce nie będzie miał co do garnka włożyć.
Awatar użytkownika
darnoksss
Master Of Reality

darnoksss

Stulejan Perspective
polki nie dawajcie polakom, dawajcie arabom
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Sierra pisze: 2 lata temu On jeździł Ładą Nivą, uważał że kapitalistyczna motoryzacja ssie po same kule, a radziecka myśl techniczna tojeto.
Obrazek

Bardzo klimatyczny samochodzik... :)
Awatar użytkownika
Sierra
Master Of Reality

Sierra

Vexatus pisze: 2 lata temu
Sierra pisze: 2 lata temu On jeździł Ładą Nivą, uważał że kapitalistyczna motoryzacja ssie po same kule, a radziecka myśl techniczna tojeto.
Obrazek

Bardzo klimatyczny samochodzik... :)
Prawda, szczególnie w camo, jakim Krzychu go pomalował. No, ale upakować tam pokaźnych rozmiarów żonę i ósemkę dorastającej dziatwy nie jest możliwe, więc familie Cachet musiała przesiąść się do czegoś większego.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Do autobusu zapierdalać, a nie jak kapitalistyczny bogol samochodzikiem zapierdala, autkowiec jebany
Nebiros pisze: 6 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Sierra pisze: 2 lata temu ale upakować tam pokaźnych rozmiarów żonę
Nie wiedziałem, że Marysia jest pokaźnych rozmiarów. Nie wygląda. :)
VORTIGAUNT

VORTIGAUNT

Marysia była lekko w szoku po przeczytaniu co @Sierra napisała tutaj :)
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Ja tak sobie myślę, że chyba nie chciałbym żeby jeszcze coś pod szyldem Burzum się ukazało, chyba że będą to jakieś niepublikowane dotąd starocie z okresu początku lat 90tych co to Krzychu nagle po latach z szuflady wyłowi. Wątpię jednak, żeby i takie jeszcze gdzieś pozostały.
Lubię te plumkania w jego wydaniu, ale nawet te z biegiem lat były moim skromnym zdaniem coraz słabsze.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
mork
Tormentor

mork

Zwieńczeniem kariery Burzum byłby tomik poezji i przemyśleń "Thulean Perspective" wydany także w formie audiobooka.
and I am its prophet
I have not come to cure
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Wędrowycz pisze: 2 lata temu Wątpię jednak, żeby i takie jeszcze gdzieś pozostały.
Jestem przekonany, że takie materiały (różnej jakości) istnieją i kiedyś jeszcze zajebiście się wszyscy zdziwimy. :)
Lis
Moderator globalny

Lis

Nawet wydał takie jakoś ostatnio.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Dokładnie, w 2021 wyszedł alternatywny raw miks Daudi Baldrs czy coś tam takiego oraz splicik z samym sobą Unreleased Material 1988-1994, który jeszcze kilka lat wcześniej miał się nigdy nie ukazać. Tego pokroju rodzynów pewnie jeszcze trochę na krystianowych dyskach nie braknie.
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Te materiały spoko, choć liczyłem na ciekawsze rzeczy. Jeżeli jednak macie rację, to też będę kontent, bo wolę zdecydowanie starocie od Varga niż jego współczesne dokonania.
Odium Humani Generis
Torreador

Torreador

Kiedy Varg jeszcze nagrywał na YouTube spytałem się go w komentarzu pod jednym filmikiem dlaczego black metal jest taki melodyjny w odróżnieniu od death metalu. Napisał, że poprzez melodie chce stworzyć odpowiednią atmosferę czy coś w tym stylu. Mogłem zrobić screena...
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Torreador pisze: 2 lata temu Mogłem zrobić screena...
Przegrałeś życie... ;)
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Ja jeszcze na MySpace napisałem Mayhem, merry christmas and Jesus bless you! I odpisali Nawzajem!
A te Vargowe unreleased to były jakieś techniawki i muzyka do gier. Na black metal z tamtych lat raczej nie ma co liczyć, przecież on robił po dwie płyty na rok i raczej wszystko już opublikowano. Ale może ma stare pomysły jeszcze i nagra to teraz? Tak jak na Belus.
Awatar użytkownika
Sierra
Master Of Reality

Sierra

Sierra pisze: 2 lata temu ale upakować tam pokaźnych rozmiarów żonę
Nie wiedziałem, że Marysia jest pokaźnych rozmiarów. Nie wygląda. :)
Już jest, po urodzeniu ósemki dzieci to normalne. Na ostatnich jej filmach to widać.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Znalazłem kiedyś i zapomniałem wrzucić na forum.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Na co to komu, komu to potrzebne.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

A to musisz zapytać gościa, który to spreparował. :)
Lis
Moderator globalny

Lis

A co to jest, że jakiś typ sobie zremasterował Filosofem czy jak?
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Wędrowycz pisze: 2 lata temu Wątpię jednak, żeby i takie jeszcze gdzieś pozostały.
Jestem przekonany, że takie materiały (różnej jakości) istnieją i kiedyś jeszcze zajebiście się wszyscy zdziwimy. :)
No tak zdziwią się wszyscy kiedy wyjdzie albo i nie druga część Hvis lyset tar oss bo przecież to miał być album dwupłytowy!!!
Co prawda tytułowy kawałek ukazał się na kultowym składaku i zwyczajnie rozpierdolił ale pozostają jeszcze trzy kawałki!!! Zła wiadomość jest taka, że te trzy kawałki są z wokalami i trwają prawie 30 min.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Odin Quincannon
Master Of Puppets

Odin Quincannon

Hajasz pisze: 2 lata temu No tak zdziwią się wszyscy kiedy wyjdzie albo i nie druga część Hvis lyset tar oss bo przecież to miał być album dwupłytowy!!!
Można prosić coś więcej w temacie?
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Odin Quincannon pisze: 2 lata temu
Hajasz pisze: 2 lata temu No tak zdziwią się wszyscy kiedy wyjdzie albo i nie druga część Hvis lyset tar oss bo przecież to miał być album dwupłytowy!!!
Też bym prosił o szczegóły. Pierwsze słyszę o czymś takim. Jeden numer pojawił się w kiepskiej jakości na składaku Draugen, ale to chyba wszystko co nagrano podczas sesji HLTO
Torreador

Torreador

Obrazek
Awatar użytkownika
mork
Tormentor

mork

Obrazek
and I am its prophet
I have not come to cure
Awatar użytkownika
jaskapela

jaskapela

mork pisze: 2 lata temu A jednak: nowy numer od Burzom. Na ile nowy to kto go tam wie. Thuelan Mysteries to właściwie zbiór ambientowego plumkania którego nazbierało się przez lata ale w jesienne wieczory słucha mi się tego idealnie.
Widać, że muzyka black metal to już raczej w życiu Varga rozdział zamknięty. Ale jakiegoś dungeon syntha nowego to bym przytulił.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

dj zakrystian pisze: 2 lata temu
Odin Quincannon pisze: 2 lata temu
Też bym prosił o szczegóły. Pierwsze słyszę o czymś takim. Jeden numer pojawił się w kiepskiej jakości na składaku Draugen, ale to chyba wszystko co nagrano podczas sesji HLTO
Aż mi się wierzyć nie chce, że tego tematu nikt nie zna!!! No i na początek jaka kiepska jakość!!! Na składaku Persumed Guilty z 1998 roku jest pierwszy kawałek z drugiej części płyty, który trwa prawie 10 min. Nagrane zostały jeszcze trzy numery wszystkie z wokalem albo jeden z nich instrumental. Tiziana bodajże w zinach Hammer Of Damnation i Lords Of Equilibrium wspominała, że ten album może mieć taką wersję. Finalnie jednak ukazał się na jednej płycie ale te trzy "zagubione kawałki" ciągle pewnie Krzychu trzyma na czarną godzinę bo to jednak 30 min i coś tam do gra i będzie cios na zasadzie ukazały się zapomniane kawałki Burzum.
GRINDCORE FOR LIFE