Już jeden polski Amarok był, grał black metal, a ja zachwycałem się ich demówką "Unholy Uprising" w 2005 r.pro pisze: ↑9 lat temu Amarok - Hunt
Jak dla mnie rockowy album roku.
Do tego Amarok jest polski.
Tutaj recka oddająca wartość tej płyty http://www.magazyngitarzysta.pl/muzyka/ ... -hunt.html

Zajebisty!! Chyba typy z Blood Incantation też lubią, bo jest parę podobieństw ;p
Nieee, sam tam słyszę podobne motywy, a rekomendacja to tylko od Ciebie. Ale chyba nie aż tyle lat temu to było, bo np. wątku nie pamiętam, tylko w jakiejś dyskusji padła nazwa i sobie wtedy zapamiętałem na dobre, a że zapowiadało się bardzo obiecująco to długo nie sprawdzałem, żeby poświęcić należytą uwagę. Dziś też raczej planowałem przesłuchać z dawna niesłuchane rzeczy, ale jednak Beyond poleciało pierwszy raz i z pewnością wrócę na dłuższe posiedzenie.

To samo u mnie, dalej uważam ten album za bardzo dobry, przede wszystkim kompozycyjnie.

Ten zespół jest w topie black metalu, także dzięki wspaniałemu wokalowi

Szkoda, że brak żaby na wokalu. Jest za to Abbatho-podobny wokal. Żaba lepsza, bo oryginalna. Tak czy siak "Bloodshed...." to bardzo fajna płyta. Mam na wajnylu i przez rozłożenie kawałków, po dwa, trzy na stronę lepiej wchodzi jak z CD.

Posłuchaj se lepiej polecanego Ci już kilka lat temu poprzedniego wydawnictwa Niemców pt. Heptaedrone