Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Brouillard

Vexatus

Obrazek
Kochane metale! Dzisiaj prezentuję szanownym użyszkodnikom Brouillard, czyli jednoosobowy francuski projekt grający Atmospheric Black Metal. Za całość muzyki odpowiedzialna jest babeczka, która udziela się także w kilku innych prokjektach i prowadzi undergorundowy label Transcendance. Co my tu mamy? Brouillard (czyli Mgła po francusku) to atmosferyczny Black Metal z niesamowitym klimatem. Niby tego typu muzyka to nic nowego, wszystko to już było i inspiracje są tutaj dość słyszalne, ale Marie ma to w dupie i od 2013 roku regularnie wypuszcza kolejne materiały. Wszystkie materiały i poszczególne kawałki mają ten sam tytuł, czyli po prostu "Brouillard". Taka sytuacja... Serdecznie polecam sprawdzić ten projekt, tym bardziej, że jestem pewien, ze kochane brutale nie znają. :D

Obrazek
Skład:
Brouillard - All instruments, Vocals (2013-present) Sphere, Transcending Rites, Vertige, ex-J'ai si froid...

Dyskografia:
2013 - Brouillard
2015 - Brouillarbre [split]
2016 - Opaque [split]
2016 - Brouillard
2018 - Brouillard
2019 - Brouillard
2019 - Brouillard [EP]
2021 - Brouillard
2022 - Brouillard et Drache [split]
2023 - Brouillard

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Br ... 3540375042
BC: https://transcendance-bm.bandcamp.com/music
Awatar użytkownika
Sterben

Sterben

Najbardziej podoba mi się płyta Brouillard, szczególnie numer Brouillard, ale Brouillard też dobre.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Dla takich odpowiedzi postanowiłem żyć nie umierać. Szukałem tekstu na koszulkę i znalazłem.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Mi szczególnie przypadła do gustu płyta Brouillard, będąca remiksem cztery lata wcześniejszej płyty Brouillard o tytule Brouillard.

PS. Nie słyszałem.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
hellpanzer
Master Of Reality

hellpanzer

A puszczę sobie. Oryginalne tytuły płyt i utworów mnie przekonały
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Darkspace też ma wszystkie płyty i kawałki zatytułowana tak samo i tylko kolejne numerki dochodzą. No ale to jest wielki i wspaniały Darkspace to i zapewne jakiś zajebisty koncept musi się za tym kryć. Ale tutaj mamy do czynienia z podziemnym projektem jakiejś tam laluni co się zgubiła gdzieś w górach i wtedy oczywiście beka, jaja, debilizmy... :) Metaluchy to są jednak małostkowe i nienawistne istoty...
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Vexatus pisze: 2 lata temu Darkspace też ma wszystkie płyty i kawałki zatytułowana tak samo i tylko kolejne numerki dochodzą.
Czyli nie tak samo ;)
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Czyli tak samo tylko są ponumerowane. :D
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Nie jest to takie złe jak przypuszczałem. Idzie się wkręcić po paru minutach w to granie. Ale do wielkiego Darkspejs jednak brakuje. W każdym razie to projekt jednej kobity i nawet cyckami nie szczuje simpów. Stąd brak podniety u kuców.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

dj zakrystian pisze: 2 lata temu W każdym razie to projekt jednej kobity i nawet cyckami nie szczuje simpów. Stąd brak podniety u kuców.
Bo się nie znają na cyckach (co widać po tych abominacjach wrzuconych do tematu o pięknych kobietach) i na muzyce...